Baza znalezionych fraz
daleko od domu

Temat: Proszę o interpretacje wyników morfologii
Limfocyty 64 Monocyty 11 Retikulocyty 15 Wiem ze jest podwyższone..tylko nie wiem czy to coś groźnego?? Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiamy Kinia_Wiki
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94018720,94018720,Prosze_o_interpretacje_wynikow_morfologii.html



Temat: co sądzic o takich wynikach w infekcji-pilne
Hematokryt 38 (37-43) Płytki krwi 216 (170-450) Rozmaz ręczny metamielocyty obojętnochłonne 1 granulocyty pałeczkowate 3 (3-6) granulocyty segmentowane 60 (25-60) limfocyty 25 (25-50) limfocyty atypowe 1 monocyty 10 (1-6) OB 10 (2-15) CRP 0,29 (0-0,5) mocz ok Niepokoją mnie te podwyższone monocyty oraz przesunięcie obrazu w kierunku granulocytów.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,103081269,103081269,co_sadzic_o_takich_wynikach_w_infekcji_pilne.html


Temat: prośba o interpretację wynikow badań
mm CRP - 0,71 mg/dl (norma - 0,5) Dziecko ma kaszel mokry, katar - momentami żółtawy, gęsty, ale w większości wodnisty, uczucie zatkanego nosa, od dwóch dni podwyższona temp. (max. 38,5)....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,103407061,103407061,prosba_o_interpretacje_wynikow_badan.html


Temat: Nadal podwyższone APTT
Nadal podwyższone APTT Pani doktor, Wracam do mojego wątku forum.gazeta.pl/forum/w,907,105754941,105754941,Podwyzszone_APTT.html Ponowiłam córeczce badania (minęło 2,5 tygodnia od wyjścia ze szpitala) W przeddzień badań Ola zaczęła wirusówkę (leje się z noska "woda", kicha i już pokasłuje) i mimo tego p.doktor prowadząca poleciła wykonać badanie... Oto wyniki OB 15 WBC 12,0 RBC 4,38 HGB 12,2 HCT 34 MCV 82 PLT 194 Rozmaz komputerowy: pałki 1% segmenty 22% Kwasochłonne 1% monocyty 14% limfocyty 60% limfocyty pobudzone 2% APTT 55,7 :(((((( białko 7,5 ALT 12 AST 39 (albo na odwrót - nie pamiętam - ale w normie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,106459067,106459067,Nadal_podwyzszone_APTT.html


Temat: bardzo prosze o interpretacje wynikow badan
bardzo prosze o interpretacje wynikow badan chlopiec ma 2 lataka hamatologiA LEU:4,16 M/MM3 norma 3,0-12,0 lim:+71,7% norma 15,0-40,0 mon:-2,8% norma 3,0-10,0 gra:-25,5% norma 30,0-70,0 ery:4,87 m/mm3 4,0-5,9 MCV:83,5 fl 83,0-98,0 ht:40,6% ... 1,012 bialko:nd cukier;nd cialka ketonowe: ob(++) krwinki biale:1-2 op krwinki czerwone: 2-3 op THS 3-cia generacja wynik 1,737 jedn.mU/L norma min. 0,35 narma max.4,94 IgE 1-5 lat 41,4 IU/ml <60.00 Rozmaz manualnie segmentowane 30% min 25 max 60 kwasochlonne 3% min 1 max 5 limfocyty 65% min 25 max 50 monocyty 2% min 1 max 6 dodam, ze badania zostaly zlecone profilaktycznie podczas bilansu dwulatka. Dziecko nie choruje, nie ma z nim zadnych problemow. badania niestety nie zostaly zrobione naczczo,czy to moze miec jakies znaczenie? bardzo mnie martwia te podwyzszone limfocyty. z gory...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,90501170,90501170,bardzo_prosze_o_interpretacje_wynikow_badan.html


Temat: krew z nosa a podwyzszone limfocyty????
krew z nosa a podwyzszone limfocyty???? prosze o pomoc moj syn nie az taki maly bo ma 7lat ale pisze bo szukam informacji juz wszedzie otoz od jakiegosczasu puszcza mu sie krew z nosa,i po badaniu morfologi plus rozmaz wynik nastepujacy: RBC 4.60 (3.9-5.3) HCT 0.38 (0.35-0.45) MCV 82.2 (76-90) RDW-CV 14.0 (11.5-15) HGB 8.2 (6.9-9.3) MCH 1.8 (1.55-1.98) MCHC 21.70 (19.96-22.19) PLT 364 (140-440) MPV 10.2 (7-13) PDW 11.7 (11.5-14.5) WBC 5.4 (4.5-13.5) ROZMAZ MIKROSKOPOWY: PALECZKOWATE 2% (3-5) PODZIELONE 26% (40-60) LIMFOCYTY 72% (35-55) MARTWI MNIE WLASNIE TEN ROZMAZ KRWI BO JAKIS NIEMIAROWY WEDUG TYCH NORM I TA LICZBA LIMFOCYTOW?????;(CZY KTOS SIE ZNA LUB MIAL PODOBNIE MARTWIE SIE BO KREW Z NOSA A PODWYZSZONE LIMFOCYTY TO TEZ OBJAWY BIALACZKI POMOZCIE
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98019373,98019373,krew_z_nosa_a_podwyzszone_limfocyty_.html


Temat: morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację
morfologia krwi u 4,5 latka proszę o interpretację Z tego co widzę wszystkie wyniki w normach (podali chyba odpowiednie do wieku) ale limfocyty podwyższone. A może taki poziom też jeszcze jest ... 32,2-36,2 płytki krwi 252 norma 210-490 limfocyty% 58 norma 25-50 inne(Eo,Bazo,Mono)% 5 norma 0-24 Neutrofile% 37 norma 25-60 Limfocyty# 3,4 norma 2,5-8,5 inne(Eo,Bazo,Mono)# 0,3 norma 0,0-1,8 Neutrofile# 2,2 norma 1,5-7,0 RDW-CV 14 norma 12-15 PDW 15 norma 9-17 MPV 11,3 norma 9-13 P-LCR 36 norma 13-43 rozmaz met. Schilinga Gran. segmentowane 34 norma 25-60 Gran. kwasochłonne 2 norma 1-5 Limfocyty 64 norma...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98398990,98398990,morfologia_krwi_u_4_5_latka_prosze_o_interpretacje.html


Temat: obniżone limfocyty,podwyższone neutrofile,co robić
obniżone limfocyty,podwyższone neutrofile,co robić mam 6 letniego syna,ma limfocyty w rozmazie autom.35,9% (norma od 45%) i neutrofile58,8%(ok 30%).dostał biostaminę.Ale nie wiem czy to wystarczy.Czy powinnam zrobić jakieś inne badania?Ciagle jest chory,gorączkuje,ma ... poważnych chorobach z tym związanych. Bardzo proszę o radę.Plytki P-LCR 15,9%,hemoglobina dobra 13,9. Bardzo proszę o radę.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,70907490,70907490,obnizone_limfocyty_podwyzszone_neutrofile_co_robic.html


Temat: Bóle nóżek - jakie badania?
podwyższone limfocyty: 65 i niższe granulocyty podzielone: 31. Anizocyt krwinek czerw(RDW): 15,8 Podałam te które choć trochę odbiegają od norm. Pediatra powiedziała, że badania są ok i to bóle wzrostowe. Czy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,77930749,77930749,Bole_nozek_jakie_badania_.html


Temat: Co sądzicie o tych wynikach...?
Dzięki hashi- tess..:) oto jeszcze raz wyniki i normy: TSH 0,34 uIU/ml eutyreoza:0,25-5,0 uIU/ml nadczynność: < 0,15 uIU/ml niedoczynność > 7,00 uIU/ml FT3 5,04 pmol/l norma: 4-8,3 pmol/l FT4 13,63 pmol/l ... rozmaz: miałam podwyższone granulocyty podzielone- wynik 73 %, a norma jest do 70, oraz obniżone limfocyty- 14 %, a norma jest od 20. Po dwóch tygodniach powtórzyłam morfologię i niby wszystko mieści się w normie, ale ten pierwszy wynik nie daje mi spokoju (podzielone 65%, limfocyty 25 %) Objawy tak jak napisałam, mam mieszane: przybieranie na wadze, ciągłe zmęczenie, wypadanie włosów,puchnięcie kostek,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,24712,55501027,55501027,Co_sadzicie_o_tych_wynikach_.html


Temat: Interpretacja wynikow morfologi u 4-latka
podwyzszone Limfocyty mnie szczegolnie niepokoja
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,81279434,81279434,Interpretacja_wynikow_morfologi_u_4_latka.html


Temat: Pomózcie w interpretacji wyników rozmaz krwi
Pomózcie w interpretacji wyników rozmaz krwi Czy ktoś z Was może zna się na wynikach badań krwi. Odebrałam wczoraj wyniki rozmazu krwi manualnie. Oto one. Segmentowane wynik 31 min. 25 max. 60 czyli tu ok. Kwasochłonne wynik 5 min.1 max.5 tu chyba też Limfocyty wynik 63 min.25 max.50 tu własnie jest podwyższone Monocyty wynik 1 min.1 max.6 tu chyba też ok OB wynik 8 min.0 max.15 Martwie się tymi limfocytami lekarka przez telefon powiedziała że jest ok ale ja się mimo wszystko denerwuje. Synek ma 2 latks skończył w czerwcu lekaraka mówi że obraz limfocytów ksztaltuje się do 4 roku życia. Już sama nie wiem.Pomożecie w interpretacji?
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,44490625,44490625,Pomozcie_w_interpretacji_wynikow_rozmaz_krwi.html


Temat: nadgorliwa mama prosi o pomoc
Rozmaz tez byl prawie normalny (4500 bialych, w tym okolo 45 procent granulocytow ale az 43 limfocytow, i to nie bylo normalne - dziecko juz duze). Za to OB bylo trzycyfrowe, a i CRP bardzo znacznie podwyzszone. Nasza lekarka byla na urlopie, zastepcza probowala nas zbyc (uslyszalam ze "corka sie piesci" kiedy szla 15 min od samochodu do poradni obok siadajac co...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,46261887,46261887,nadgorliwa_mama_prosi_o_pomoc.html


Temat: krew z nosa?
to sa wyniki mojego syna skierowal mnie lekarz po tym jak zglaszalam ta krew z noskaRBC 4.60 (3.9-5.3) HCT 0.38 (0.35-0.45) MCV 82.2 (76-90) RDW-CV 14.0 (11.5-15) HGB 8.2 (6.9-9.3) MCH 1.8 (1.55-1.98) MCHC 21.70 (19.96-22.19) PLT 364 (140-440) MPV 10.2 (7-13) PDW 11.7 (11.5-14.5) WBC 5.4 (4.5-13.5) ROZMAZ MIKROSKOPOWY: PALECZKOWATE 2% (3-5) PODZIELONE 26% (40-60) LIMFOCYTY 72% (35-55) MARTWI MNIE WLASNIE TEN ROZMAZ KRWI BO JAKIS NIEMIAROWY WEDUG TYCH NORM I TA LICZBA LIMFOCYTOW????? CZY KTOS SIE ZNA LUB MIAL PODOBNIE MARTWIE SIE BO KREW Z NOSA A PODWYZSZONE LIMFOCYTY TO TEZ...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,97639807,97639807,krew_z_nosa_.html


Temat: pije mleko tylko przez sen- interpretacja wyników
% 32,0 - 42,0 MCH 28,30 pg 24,00 - 30,00 MCHC 34,5 g/dl 31,0 - 35,0 MCV 82,0 fl 72,0 - 88,0 Płytki krwi 497 G/l 150 - 450 % limfocytów 73,8 % 35,0 - 90,0 liczba limfocytów 8,3 G/l 4,0 - 10,5 RDW-CV 13,4 % 11,5 - 14,5 granulocyty segmentowane 24 % 30 - 50 granulocyty kwasochłonne 1 % <5 limfocyty 72 % 35 - 90 monocyty 3 % 2 - 7 IgE całkowite 29/06/2009 IgE całkowite 1,89 U/ml <15 Kreatynina - surowica 29/06/2009 Kreatynina (jedn. tradyc.) 0,21 mg/dl 0,17 - 0,42 Kreatynina (jedn. SI) 19 umol/l 15 - 37 Mocznik - surowica 29/06/2009 Mocznik-surowica 24,3 mg/dl 10 - 42 Immunoglobulina A - IgA 29/06/2009 IgA 0,1 g/l - 0,83
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,97335816,97335816,pije_mleko_tylko_przez_sen_interpretacja_wynikow.html


Temat: znaczne przesunięcia w rozmazie
znaczne przesunięcia w rozmazie Dzień dobry, jestem mamą trzylatka. Niepokoją mnie wyniki badań, jakie robiliśmy przed wizytą w poradni immunologicznej. Jeszcze przed wykonaniem badań dwa razy w nocy obudził się z ... bo jakiś miesiąc temu przeszedł inf. wirusową, gorączkował tylko przez 1 dobę. Potem chora byłam ja. W czasie upałów temp. ciała miał podwyższoną, do ok. 37,7. Ale przecież to wszystko mogło ... PLT - 306 PDW - 11,4 MPV - 10,2 P-LCR - 26,2 PCT - 0,31 Rozmaz mikroskopowy: NEUT - 15% EOSIN - 1% MONO - 8% LYMPH - 76%. + komentarz - niektóre limfocyty wykazują różnorodność morfologiczną. CRP - 0,00 Inne badania: IgG - 6,2g/l (norma: 5-13,6) IgA - 0,48 g/l (norma: 0,45 - 1,35) IgM - 0,68 g/l (norma: 0,46 -...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,97687339,97687339,znaczne_przesuniecia_w_rozmazie.html


Temat: Alergia???
Panie doktorze mam wyniki ostatnich badań. Jestem przeszczęśliwa, ponieważ są o wiele lepsze od poprzednich (mówię tu o rozmazie, przez który mała miała mieć robioną na Litewskiej biopsję szpiku... pisałam o tym do Pana w poście p.t. "*******Agranulocytoza") Oto wyniki: RBC 3,96 HGB 10,9 HCT 32,3 WBC 12,3 PLT 344 ROZMAZ BIAŁOKRWINKOWY: Limfocyty 73% Limfocyty aktywowane 2% Monocyty 3% Neutrofile 19% Eozynofile ... znowu coś wymyślam...) Panie Doktorze, czy ta wyczekiwana przeze mnie poprawa, która nastąpiła w rozmazie białych krwinek może mieć związek TYLKO z reakcją alergiczną na "COŚ" i później może wrócić do złego stanu poprzedniego (czyli neutrofile wahały się nam od 1% do max 5% przez ostatnich 5 miesięcy i miałyśmy znacznie podwyższony poziom monocytów - nawet do 15%) czy jest to osobna ... przeszła bezobjawowo mononukleozę (i stąd tak długo utrzymywały się podwyższone monocyty, a obniżone neutrofile)... zaleciła przy tej kolejnej morfologii wykonanie z tego powodu wskaźników EBV, IgG i IgM w kierunku mononukleozy...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,75048722,75048722,Alergia_.html


Temat: Proszę o interpretację wyników
Mając wyniki rozmazu alergię można podejrzewać jeśli podwyższone są kwasochłonne. W przypadku mojego synka alergika wynoszą one zawsze 15%-20% w rozmazie. Co do limfocytów to u dzieci do 4-5 lat jest...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,70335505,70335505,Prosze_o_interpretacje_wynikow.html





© daleko od domu Design by Colombia Hosting